Hărți și planșe

Interactive

Cea mai mare colecție on-line de hărți și planșe interactive pentru majoritatea disciplinelor școlare.

Pentru elevi: un instrument de învățare pentru a crește înțelegerea și memorarea.

Pentru profesori: un instrument de predare inovativ pentru tablele interactive.

ARISTOTEL
Întemeietorul universal aproape a tuturor științelor.
„Natura nu face nimic în zadar”.
„Toate lucrurile din natură conțin ceva minunat”.
Avicenna
Filosof, scriitor, medic și cercetător al naturii șiit de origine tadjic numit de către arabi „al treilea Aristotel”. Cele mai faimoase lucrări ”Cartea vindecării”, ”Canonul medicinei” și ”Enciclopedia medicală”, care a devenit textul medical standard în universitățile medievale până în 1650.
Francis Crick
Biolog și fizician britanic, unul din cei patru co-descoperitori (alături de James D. Watson, Maurice Wilkins și Rosalind Franklin) a structurii ADN-ului în 1953. Este cunoscut și pentru formularea dogmei centrale a biologiei moleculare: informațiile genetice sunt transmise într-o celulă într-o direcție, de la ADN la ARN și apoi la proteine.
Charles Darwin
Celebru naturalist britanic, geolog, biolog și autor de cărți, fondatorul teoriei referitoare la evoluția speciilor (teoria evoluționistă). De asemenea, deține unul dintre primele studii de generalizare despre originea omului.
Hippocrate
Cel mai vestit medic al Greciei antice, considerat „părintele medicinei”, fondator al Școlii Hipocratice de Medicină. Numele lui Hipocrate este asociat cu înalte valori morale și etice a unui medic expuse în ”Jurământul lui Hipocrate”.
Jan Ingenhousz
Biolog, chimist și fiziolog neerlandez, care a descoperit fotosinteza și a demonstrat că lumina este esențială la plante în procesul absorbției de dioxid de carbon și eliberarea de oxigen. De asemenea, a descoperit prezența proceselor de respirație celulară nu numai la animale, ci și la plante.
Karl Landsteiner
Karl Landsteiner
Jean-Baptiste de Lamarck
Jean-Baptiste de Lamarck
Antonie van Leeuwenhoek
Antonie van Leeuwenhoek
Carl Linné
Carl Linné
Gregor Mendel
Gregor Mendel
Thomas Hunt Morgan
Thomas Hunt Morgan
George Emil Palade
George Emil Palade
Louis Pasteur
Louis Pasteur
Ivan Pavlov
Ivan Pavlov
Emil Racoviță
Emil Racoviță
Theodor Schwann
Theodor Schwann
Andreas Vesalius
Andreas Vesalius
Rudolf Virchow
Rudolf Virchow
James Watson
Biolog,  genetician și zoolog american. În 1953, în colaborare cu Francis Crick și Maurice Wilkins, a descoperit structura ADN. În 1962, acestor savanți li-a fost decernat Premiul Nobel pentru Fiziologie sau Medicină „pentru descoperirile lor privind structura moleculară a acizilor nucleici și semnificația sa pentru transferul de informație în materia vie”.
BIOLOGI ROMÂNI CELEBRI
Biologi români celebri: George Emil Palade (1912-2008), Grigore Antipa (1867-1944), Dimitrie Brândză (1846-1895), Constantin Motaș (1891-1980), Dimitrie Voinov (1867-1951), Nicolae Botnariuc (1915-2011), Emil Pop (1897-1974).