Hărți și planșe

Interactive

Cea mai mare colecție on-line de hărți și planșe interactive pentru majoritatea disciplinelor școlare.

Pentru elevi: un instrument de învățare pentru a crește înțelegerea și memorarea.

Pentru profesori: un instrument de predare inovativ pentru tablele interactive.

SUBIECTUL (1)
Subiectul (1). Straturi: Clasificare (exprimat, neexprimat, nedeterminat); Părțile de vorbire prin care se exprimă subiectul; Excepții și false excepții; Propoziții fără subiect.
SUBIECTUL (2)
Găsirea subiectului atunci când predicatul verbal este exprimat prin: Verbul predicativ "a fi"; Pasivul reflexiv sau prin verb reflexiv impersonal. Topica. Punctuația.
PREDICATUL
Predicatul. Straturi: Predicatul verbal (exprimat prin...); Predicatul nominal  (exprimat prin...); Există situații...
ACORDUL SUBIECTULUI CU PREDICATUL (1). Reguli generale
1. Predicatul verbal exprimat prin verb la diateza activă sau reflexivă se acordă cu subiectul... 2. Predicatul verbal exprimat prin verb la diateza pasivă se acordă cu subiectul... 3. Predicatul nominal se acordă cu subiectul...
ACORDUL SUBIECTULUI CU PREDICATUL (2). Reguli speciale
Când subiectul este multiplu... Când termenii subiectului multiplu sunt în raport de coordonare copulativă negativă... Când termenii subiectului, fiecare cu formă de singular, se află în raport de coordonare disjunctivă... etc
ATRIBUTUL
ATRIBUTUL: Adjectival;  Substantival; Pronominal; Verbal; Adverbial; Interjecțional.
COMPLEMENTELE CIRCUMSTANȚIALE
Complementele circumstanțiale de loc (se exprimă prin...), de mod, de scop, de cauză, de timp (determină și se exprimă prin...). Definiții, exemple, spații pentru scriere.
COMPLEMENTELE NECIRCUMSTANȚIALE
Complementul direct exprimat prin: substantiv, pronume, numeral, verb, interjecție. Complementul indirect exprimat prin: substantiv, adjectiv, numeral, pronume, verb. Complementul de agent.